Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sjö

En sjö så full
så bottenlös
en yta
blank och sliten

En bäck så smal
där rinner bort
så sakta
och stilla den flyter

Med stora, små
bestämda steg
jag gräver
i min bäck

Det strömmar till
den plats jag grävt
och sjön
den springer läck

Det fräser till
och hoppar vilt
nu vaknar det
som vilat

Jag gräver mer
och sätter fart
nu forsar
det som strilat

En gammal damm
lyfts bort med kraft
funktionen är förbi

Jag står
med vatten
om min kropp

Det virvlar vilt
inuti




Fri vers av Almastina
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-31 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Almastina
Almastina