Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när man passerar gränsen av drickandet


festen

flaska skål och botten opp ser du
sen små gröna råttor innifrån,
Fågeln i gökuret sjunger
Du lallar som ett fån,

du ramlar smäller av vaknar
i det fördolda, mera brännvin
i torra strupar släcker törsten

kära systrar ochbröder så ruset behagar
plötsligt är du john travolta visar din sång
och danskonst för alla ja bomfaderalla

mera brännvin från bordet höjer tröskeln
Du är toppen.
genom baksidan på glaset ser du mig
jag är naken,glåmiga kinder blir rosiga
genom den skimrande brännvinsdroppen,

vi försöker besegra flaskan men sakta
tryter orden,en efter en så hjälplös
spyr sin egen gallA,det gemensamma målet
är nått en efter en börjar mot golvet falla

den sista flaskan töms till botten,
mig förunnat är den sista droppen
alla dessa så goda män är fjättrade
tungt medvetslösa i ruset,

tomten kommer in kliar sig
i skägget skakar på huvvet
och släcker ljuset.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 453 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-01 10:12



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja som ett tåg..kan festen spåra ur...och du beskriver det så himla bra här!!!!Tomten kommer in...jo..SNYGGT...och härligt cyniskt framför allt!!!
2007-08-02

  Bjarne Nordbö
Här gillas det skarpt, och slutet är mästerligt.
2007-06-12

    Lena Nilsson
Bra text, välskildrad vanmakt inför den social drogen...
2007-06-01
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol