Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var sak har sin tid, som det så tråkvuxet heter..... :-p


Kontrast

ca 1998

Jag har nyligen flyttat hemifrån, är nu på besök i Malmö med två tillfälliga vänner
Vi ska nog gå på fest, jag minns inte längre
Våra röster ekar mellan husväggarna,
skratt som man får ont i magen av
Det är berusande att vara nyligen hemifrånflyttad
(den ena killen är lite kär i mig men det fattar ju fan inte jag utan hånglar senare på kvällen, helt hjärtlöst, med hans kompis)
Vi skrattar åt fåniga saker, delar en joint, skrattar ännu mer åt ännu fånigare saker
När vi rökt färdigt slängs fimpen på trottoaren utanför Konsum,
vi fortsätter vidare mot vad-det-nu-var


Nu, i ett helt annat liv,
besöker jag denna Konsum-affär ett par dagar i veckan
Handlar mjölk, bröd, potatis och vad annat som behövs
Försöker lotsa dottern förbi godishyllan utan att krig bryter ut
Ibland kommer jag på mig själv med att spana ut mot trottoaren
Som om det fortfarande skulle finnas ett fragment av min artonåring där ute


Hon hade förmodligen blivit galen om hon sett mig
Och jag hade blivit galen om jag blivit hon igen




Övriga genrer av Anna0626
Läst 501 gånger
Publicerad 2007-06-08 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna0626

Mina favoriter
Gatstumpen