Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad kan man säga? Povel Ramel är död. Sverige har förlorat en av sina viktigaste gestalter. Och det på nationaldagen till på köpet. Det känns bara tungt.


Till Povel

Du tillhörde den skara

som känns fräsch än idag.

Dina tankar och dina ord

har skänkt glädje och behag.

 

En glädjens man, i nära 70 år

har du glatt oss som lyssnat,

gett oss crazyn och satiren.

Och denna röst har nu tystnat.

 

Men du lever ändå kvar

inom oss, i våra hjärtan med din grej.

Vi som lyssnat och skrattat

och bevarar och sprider minnet av dig.




Fri vers av Hellberg
Läst 513 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-07 00:29



Bookmark and Share


    *Zenobia*
En av de som lärde mig att man visst får leka och skoja med orden...och vrida och vränga på dem...

Har tyvärr raderat mina gamla texter på poeter.se...i ilska och ledsnad...några var riktigt crazy...
2007-06-08

  Carlita
Han är absolut värd att hyllas!! Povel Ramel var en sweetie, R.I.P.

Bra initiativ!!
2007-06-07

  ceicli
Håller med!!!
Saknar ord själv, du beskriver bra!
Bokmärker!
2007-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg