Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göran Tunström

läser tunströms poesi
den är vass och vardaglig
ofta behöver jag och vill läsa
två gånger
Ett kvaltitet besked
om en vill ha sådant
en ros i handen
om en tycker om sådana
en andedräkt av något levande
om en behöver sådant.

läser tunnströms poesi
det blev inte allt för mycket
av den varan när han växte sig stor och äldre
han blev aldrig gammal.
bilderna i dikterna växer sig som murgröna
in i hela väggen av ord
det är självklart som om orden alltid stått
där i givakt eller sprang över papperet
jag är nöjd på spårvagnen
på biblotekt i sängen när jag läst klart en dikt




Fri vers av csabi
Läst 621 gånger
Publicerad 2005-03-17 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

csabi
csabi