Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur lever man


liv

lättade dina bördor om jag fick
vara eller inte stormen i ditt vattenglas

släck inte lampan fast du måste
då kommer skiten han ågren
som du trodde du slog ihjäl
ihop med sorgen

livetvar ju fest där jag
förvandlades till din sista
kantstötta krona som
du höll så fast i din
svettiga handflata..

jag som du själv lite kantstött
hör dej säga pengar är inte allt
när du så glatt lät mig rulla
men så när du släcker lampan
då, då,

döden säger ju till livet
att som du lever nu har
jag också levat

men tyvärr min vän
det öde jag fick
blir också ditt




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 491 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-10 17:36



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
Väldigt spännande dikt med oväntade hopp och ordval.

En ärlighet lyser igenom och äger dikten!
2007-06-12

    Bodil Sandberg
Nej livet går inte i repris...det tycker jag var en mycket gripande avslutning på den här mycket bra dikten...
2007-06-12

    eventualiteter
jag gillade detta. särskilt;

\"om jag fick vara eller inte stormen i ditt vattenglas, \"

känslan av att få in något stort i något litet, bra! puss,
2007-06-10

  Håkan Eklund
mycket bar dikt. rytmen är samma i hela, även om
de sista stroferna är annorlunda i längd. gillar ditt
språk också, hur det hoppar hit och dit. kan dock vara
knöligt att läsa. fortsätt samma stil :)
2007-06-10
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol