Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet bihang till min skrivarvän Rakels utställning och berättelse om Lillebrors öden och äventyr. Kanske en begynnande släktkrönika?


Rapport till fostermor

Jag kan hälsa från storebror som är iväg på Kollo.

Han mår nog gott av att få komma ut för sig själv, bort från hierarkin i hemmafikusen där han självklart tituleras med prefixet \"store-\". Det visar sig att han i själva verket inte är så stor och stursk...

Ömsom har han försökt att förhäva sig och ömsom hängt med öronen i sin vrå, närmast putt över att inte bli uppmärksammad och påhejad. Från tidiga morgonen har han försökt vinna respekt genom att göra sig lustig över \"lillebror-bögen\"... Han har en helt klart oacceptabel attityd och tvivelaktig giraff-syn.

Själva klimax för dagen kom dock då bögen, efter ytterligare en homofob harang från den taniga giraff-strupen, tog ett stadigt tag om storebrors nacke och drog med honom in på den offentliga toaletten. Då må du tro att hans sturska uppnosighet var som bortblåst. Den bleka nosen darrade och han drog in svansen mellan benen. När toalettutrymmet använts till vad det är ämnat åtevände bögen och storebror ut i friska luften igen. Giraffen andades ut då den skenabara faran kunde avblåsas. Dock hade hans överdimensionerade självförtroende fått sig en törn och storebror var inte fullt densamma som innan toalettbesöket. Bara det faktum att han kissade på sig av rädsla var ju en nesa för hans tidigare så feta ego. Jag tror att upplevelsen innebar en nyttig utrensning bland hans homofoba föreställningar.

Nu sover storebror ensam i stugan, men får imorgon åter sällskap av bögen m fl. Det sägs även att storebrors fostermor kommer på besök framåt eftermiddagen...

PS. På eftermiddagen var han och balanserade på kanten till en färghink, trots att jag sagt åt honom att hålla sig undan. I ett obevakat ögonblick snubblade han till och var en hårsmån från att ramla med huvudet före rätt ner i gulfärgen. Det hade just varit snyggt - som han tjatat så om sin fjolliga fläcklösa lillebror...

Go natt!

Bögen




Prosa (Prosapoesi) av Bögen
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-11 08:09



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Men! Det här är ju underbart!

Storasyster fick vara med på flatfest, tänkte jag, men när jag väl kom fram insåg jag att festens deltagare antagligen inte skulle kunna tillgodogöra sig det fina med giraffer.

Storasyster fick ligga kvar i pappas gamla superåttaväska. Det blev svettigt och tråkigt. Sen åkte vi taxi väldigt långt.
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Bögen