Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Menig andra till



Märkligen står känslan fast

Om skam när lyckan frågad

Ser min välfärd glida lätt, me’n andras livsspår kärva trögt

Funnes där väl skammen självklar

Över lyckan inte känd

När tanken blir att otack över goda färden orsak är

Behov som aldrig funnits likväl hungrigt traktas eft



En dag med annan klarhet bjuder dito perspektiv

Förnimmelse av lyckrus - livsmål blivit till

Existensens Prio Ett att ställa självet freds



I förbifart hörs någon säga

Sin slutsats tiden skev

Mening lyckan givit plats

I tid då känslan för

För meningstanken inget rum då livet gives pris



Istället låt mig svara om den mening livet bär

- När hjärta möter hjärta

- Till tröst och nyfött mod

Ej lyckan livets mening är

Nej mening, mening liv beskär



Att menig andra vara till

Mer livet

framåt för

Än egen vinnings

smala lyck’





Fri vers av Bögen
Läst 559 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-30 16:53



Bookmark and Share


  August L S
Tänkvärt som alltid. Tycker du har en väldigt jämn nivå av genomtänkthet och väl funna formuleringar. Skam är märkligt. Dessutom tycker jag att dikter som behandlar livets meningar direkt stiger en nivå.
2009-02-03

  jardan
Blir mållös, vilket språk du har., sista strofen så vacker och så sann. Gläd dej över dina inköp, ty en människa som mår gott ger tusenfallt till andra.
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Bögen