Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frukt sa hon och jag skrev och detta var vad det blev!

Frukt
fruktansvärd
fruktig
Gudfruktig

Fukt
Fuktanssvärd
Fuktig
Gudfuktig

Plötsligt upphör även ord betyda något
ord kan bli en grammatisk lek bara
men varje god läsare får en bild framför sig
när ett konstig ord, en ny sammansättning
kastas fram i en text.

Först en kanske vänder sig till ordboken
Joyce tyckte att om han som författare kunde använda
ordbok vid skrivandet så kunde läsare också göra så.

Men han hittade också på egna ord.
Kan en fantisera fram nya ord kan
läsaren också fantisera fram betydelser för orden.
Jag tycker det.

Frustande
Fristande
Fåstande
Fimande
Fillande

Svenska språket är outtömligt!

Másfelé
Idefelé
Odafelé
Viszafelé
Felefelé

Ungerskan kan jag inte nog än!




Fri vers av csabi
Läst 443 gånger
Publicerad 2005-03-18 00:01



Bookmark and Share


    Agnieszka
jag tycker om känslan av att vrida och vända på ord, hitta på nya, upptäcka gamla, leka, forma om, pussla ihop.
du har klart en poäng med denna, men den känns inte helt och hållet som en dikt, måste erkännas.
2005-10-17

  Lena Larsarp
En grävningssession i språket. Man behöver gräva om. Inte alla tänker på det. Vänd på det bara! Dina dikter (jag läste alla här) ter sig mer som berättelser för mig! Kanske du borde ge dig på att skriva noveller?
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

csabi
csabi