Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korg

är det nya ordet
jag kan rekommendera skrivövningar
om inte annant är mer rekomendabelt.

Den flätadekorgen av kärlek
är en gammal visa jag skrek
en gång för att få liggga i
en kvinnas sköte.

Eller så var det inte alls
en kvinna hade lämnat mig
och jag skev den flätadekorgen av kärlek för
först då insåg jag att jag hade suttit
i en sådan där ombonad flätad korg
hela vårat förhållande (som en hundvalp)
och nu var jag kroniskt låg
och skulle aldrig kunna älska igen
sorgen flätade en annan korg runt mitt hjärta
innuti kroppen och jag gick omkring vid sjön vid
folkhögskolan och tittade mot det vi skulle kalla evigheten
om vi levde i en tid där det är ett accepterat tidsmått
det gör vi inte, sekunden är tidsmåttet.
Och jag hälsade på filosofen i den där lilla stugan vid sjön och han berättade om Spinoza för mig och bjöd på vin
män emellan avhandlade vi våra inkapslade kroghjärtan
så tydligt för alla omkring men det fanns inga där då
så vi var övertygade om att vi pratade om filosofi
och när vi inte pratde om det
när vinflaskan sjunkit till botten
pratade vi poesi

Och ännu några timmar gick utan att jag skrev dikt om dig





Fri vers av csabi
Läst 446 gånger
Publicerad 2005-03-18 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

csabi
csabi