Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta sammanfattar väldigt mycket av min tro och världsbild.


tomrum

jag vet (vågar jag påstå)
att var endaste människa
bär på en saknad
ett tomrum
ett hål

det finns väldigt mycket
som hjälper oss glömma
det enda jag funnit
som helar mig sakta
är den ärliga konversationen med gud

våra hål är så djupa
att de aldrig kommer läkas helt
på denna sida evigheten

visst är det besvärligt
och fullt av kamp
att söka detta långsamma helande
så varför bry sig
när det finns så berusande sätt
att glömma

jo ingenting som detta
påverkar vår förmåga
att älska

och i relation till vår förmåga att älska
saknar allting annat värde




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 777 gånger
Publicerad 2007-06-16 18:22



Bookmark and Share


  Svante
Eftersom vi människor är så pass intelligenta och komplexa så kan vi nog alltid få en massa idéer om hur man borde gjort saker och ting annorlunda, på annat sätt eller göra/uppleva andra saker. Då kan man känna tomrum, det kan vara ett av flera sätt att känna tomrum på. Det är nog väldigt olika (och i olika grad) som olika människor känner tomrum, även om så gott som alla (men inte exakt alla) nog känner någon form av tomrum. Eftersom man bara lever en gång och en begränsad tid så kan det dessutom kännas stressigt att känna att stora delar av ens levnad fylls med tomrum.

Man kan fylla sitt tomrum på olika sätt. För just dig verkar det vara \"gud\" som fyller ditt tomrum. Men tänk om gud inte finns? Men du kanske ser det som att det inte spelar någon roll om gud finns eller om du i själva verket konverserar med dig själv när du avser att konversera med gud?

Man känner att texten andas utav frågan om meningen med livet. Intressant fråga, även om det inte finns något objektivt svar, utan var och en har sin egen mening med livet.

Jag förstod inte riktigt allt i slutet på texten. Men kärlek är viktigt för mig och många andra här i livet. Intressant text iafall. Tack.
2007-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson