Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hembygdspoesi...


Mission Impossible

1.
En promenad gör susen
skorna slarvigt knutna
hörlurarna runt halsen
med mjukt kulturell cymbalmusik
ger mina steg en annan, bättre hudfärg

- Se upp i kvarteret!

Väljer den breda trottoaren
för att få plats att andas
varm luft mellan fasaderna
gnuggar nya dofter ner i mina lungor


2.
Parmiddagsfiltar i parken
murar höga som
vigselringar runt
vuxenlivets troféer

- Ha varandra då för helvete!

Mina steg stör er inte
de stör bara mig
gömmer mig i rörelsens självklarhet
som hindrar mig från att falla


3.
En promenad gör susen
dubbla matkassar med inget att äta
gungar mig hem genom parken

- Var inte så jävla präktig!

Barnen gråter i gräset
kebaben kostar femtio
ingen kommer till skada
på grund av mig


4.
Jag stänger dörren bakom mig
jazzmusiken tystnar
fotstegen stannar
jag slutar andas
och sätter mig att skriva




Fri vers av Steffepeffe
Läst 558 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-16 23:41



Bookmark and Share


  Alfie M
Tycker om stämningen i den här. Vardagsdramatik i vemodiga jazztoner.

Lätt att känna igen sig i bilderna du tecknar.
2008-07-20

  Tina-sol
Finns en speciell känsla i den här. Slutet är finstämt som nedtonad jazzmusik. Och de sköna utropen som \" ha varandra då för helvete\" är både stilbrytande och matchande. Snyggt!
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe