Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om allt och inget i mitt huvud


inspirationen bara försvann.
som ett damm.
korn.
in genom röret av sug.

helt väck.
sögs det upp.
det ger mig krupp.
så fort jag försöker.
tänka.

någon stjäl min tid.
varenda minut.
den tar slut.
så fort jag försöker.
tänka.

paniken svämmar över.
i mig.
och visar sig.
bara.
vara.
en parodi.

parodi på en melodi om melankoli.
och jag är så borttappad och vilsen som bara ett knytt kan bli.

för så fort jag försöker tänka.
så blir allting bara ett virrvarr.
av ekon och dörrknarr.
i mitt huvud.

någon bankar på dörren, men jag vågar inte öppna.
av rädslan för att bli lämnad ensam.
i mitt esse och träsk.
som en bubblande läsk.
av sött, sliskigt, egoformat fjäsk.

men det är inte alls sant.
för jag ska en gång i framtiden också bli tant.
och ge en slant.
i bössor och till barnbarn.

elden glöder fortfarande.
innerst inne vet jag allt.
allt om inget.
inget om allt.

på planeten som gav liv.
åt mig.





Övriga genrer av niffe
Läst 481 gånger
Publicerad 2007-06-21 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

niffe
niffe