Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paris, Helena och jag


Paris förådde och tog Helena med sig
Menelaos blev lämnad kvar
Filoktetes pil räddar skammen

Narcissos älskar sig själv
ser inte Echo där hon står
Pan står ensam

Bellerogon kämpar mot förtvivlade odds
men går segrande ur kamperna
enbart för att vandra ensam på jorden

Minos, Rhadamanthus och Aiakos
domare över livet
bjuder dig till en resa med Karon

ur Uranos skum
som Kronos skapat
reser sig Afrodite

Argos står på Herakles stoder ser allt som är
Jag ber till Aiolos
låt vindarna föra mig hem




Fri vers av Patrik Andersson
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-22 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Andersson
Patrik Andersson