Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I, Robot


Ett skal så tunnt att jag kan \"visa\" känslor
Ett skal så starkt att jag döljer hur jag värkligen känner
Jag kan gå på kommandon
Mycket kan jag göra om du bara ber mig
Skapad att lyda sin tjänare
Visa samtycke

Jag ler, skrattar och har glitter i ögonen
Men skalet döljer mina tårar, mitt skrik och sorgen
Ni ser bara vad ni vill se
Inte åt en obetydlig robot

I robot. Jag robot
Endast din eviga tjänare
För evigt din slav
Ska inte visa känslor
Ska bara lyda på kommandon

En robot kan även gråta
Men gör det sällan
Det bränner i skalet och i själen
Så vi gör det inte ofta
När vi gråter
Gråter vi som om vi ska fylla oceaner




Fri vers av Nattens barn
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-23 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattens barn
Nattens barn