Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemstad

De här gatorna har ett nytt namn nu
Sotiga ligger de framför mina fötter
Svala nu, inte som då
För längesedan

Några andra går där nu
Somliga bränner sina fötter på glöden
De ansiktena är nya
Vad är det de vill

Barerna serverar samma flyktsoda
Men det hjälper inte, fyller mig inte mer
Jag eller de bär någotannat nu

Mitt huvud bär en annan längtan nu
Är jag verkligen samma som då
Jag känner dig inte längre

Vi är riddare runt bordet nu
Med olika slagfält

Men vi minns
Det vi hade

De här gatorna har ett nytt namn nu
Sotiga ligger de framför mina fötter
Svala nu, inte som då
För längesedan




Fri vers av Neal
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-26 11:23



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Jätte bra text. Är egentligen för trött för att läsa långa dikter men denna kunde jag bara inte sluta läsa! Väldigt rytmisk och fin.
2007-06-30

  Död Mans Hand
en hemvändare?
gillar speciellt den om flyktsoda, nytt bra ord, för mig.

man får bilder serverat men ändå många frågor,
som gör att det fastnar och hänger kvar.
vad var det för eldsvåda som sotade ner och nu har svalnat? etc.

åldrandet/resan blir så tydlig i tillfällen då man tex. återvänder till en välkänd plats efter lång tid. bra tema, känns igen.
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal