Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I midsommartid blir Dalmasn\' nostalgisk, och måste skriva något gammel-romantiskt. Läst gärna på dalmål...


Kärlek - på gammalt vis



Två kroppar som famnar varandra
Två själar som språkar ett mål
De tu de har något gemensamt
så dyrbart och oändligt rart

Två kroppar med lust till varandra
Två själar som funnit en hamn
I kärlekens märkliga väsen
de tu skola gå hand i hand

Två kroppar som bärer varandra
Två själar som delar var sorg
I medgång och motgång de följas
och skiljas när tiden gått hän




Fri vers av Bögen
Läst 919 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-06-26 23:03



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Jag tycker om din lyrik
som du skriver läs den gärna på dalmål

den doftar verkligen av midsommar blomster
och gammla minnen

Tack
2007-10-24

  Kikhorion
Jag behärskar inte dalmål, tyvärr. Däremot fick jag nästan lite psalm-känsla över dikten. Tankar väcktes också om den färska, nakna, kroppsliga kärleken, såsom den är innan allt det där vardagliga lagt sig i.
2007-09-01

    ej medlem längre
En bättre dikt till äkta kärlek får man leta efter.
Håller mig dig i varje ord!
Strålande helt enkelt!
Det blir bokmärke här...
2007-06-26

    ej medlem längre
Här behövs verkligen ej att det läses på dalmål..
Fungerar så totalt perfekt som det är.
Vackert skrivet, vackert eftertänkt.
Känns som de gamla svenska diktarnas skrifter.
Väl värt att läsas av gammal som ung.
2007-06-26

  Rakel Lorner
Men jag kan inte dalmål!!!! Vad gör jag då? När fan blir gammal blir han inte religiös, han blir romantisk... Nej, det var ingen seriös kommentar. Men mycket seriösare än så blir jag inte i afton... intressant dock att famnen kommer före lusten och inte tvärt om... Ja, det är väl olika skulle man kunna säga...
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Bögen