Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomens horisont



man kan sakna
man kan minnas
men man kan blott en gång
få finnas

jag tittar över axeln
efter den tid som flytt;
ögonblick och människor
som aldrig föds pånytt

då kommer du kära Vemod
och smyger dig på
med påminnelsen om
att den tid som är förgången
är omöjlig att nå.







Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 568 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-28 14:34



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Jag tycker det är fint att läsa när rimmen är liksom lite induttade såhär, som med en fjäderlätt pensel (i kontrast till mina egna taktstampande texter).

"man kan sakna
man kan minnas
men man kan blott en gång
få finnas"

Om det är så, är det mer än någonsin en vemodets källa att den förgångna tiden är omöjlig att nå.

Fin titel också!
2008-12-28

  jokerdam
brabra, och jag gillar din bild, nåt sätt
2008-09-18

  Göran P Rödholm
Men ur vemodet kan modet komma. Och båda behöver nog vi människor. En rak och tänkvärd text.
2008-04-27

    ej medlem längre
Gillar hur du ger Vemodet mänsklig gestalt...*L*
Applåd för fin flyt och rim i texten...
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar