Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idealen



Idealen högt hållna
Fanan i topp
Viljan lydig i en liten ask

Något händer,
tiden vänder
den lilla asken upp och ned

Då kvider själen
ett stilla omkväde

Idealen sipprar,
förspills och föröds,
men maktlös att hejda vad som sker

Då kvider själen
ett stilla omkväde

Idealen blir
den levnadsglades
självmordsredskap

Då kvider själen
ett stilla omkväde;

att så länge du kvider, är du vid liv




Fri vers av Bögen
Läst 450 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-28 00:31



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
I sanningens namn:Välordat!!
2007-07-03

    ej medlem längre
Ja! Så länge du kvider är du vid liv!! En sådan insikt!! Underbar!
Bokmärker bums!
2007-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Bögen