Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÄR DITT ÖDE BESTÄMT


ÖDETS MAKT

Ödets makt.

Undrar om det alltid är så, att ödet oss får fatt.
Alltid följer oss igenom, mången dag och natt.
Ser nu till alla bitar lägges på sin plats.
Undrar om allt är lagt , från vår första start.
Allt som gives oss är redan, bestämt och klart.
Du behöver inte kämpa, inte ta någon sats.


Eller är det sånt´ som kallas ödets ironi.
Kanske det vi även kallar livets lotteri.
Du har turen på din sida, drar en vinnarlott.
Eller tillhör du dem som, inte har nån´ tur.
En som nu får känna på, en riktigt hårdhänt kur.
När du tar en lott ur livets jättestora pott.


Jag tror ju att vi, all vår mänsklighet.
Måste ta fram all vår kraft, våran möjlighet.
För att skapa värdighet och en mänsklig jord.
Tror ej på nåt´ högre väsen, på nån´ världslig pakt.
Som befinner sig däruppe och utövar makt.
Det är bara så att vissa, ej får fönsterbord.

JA MAN TÄNKER OCH BEGRUNDAR
NÄR MAN ALLA HINDER RUNDAR.
VAD VI HAR FÖR NÅGON DEL
I DET VI KALLAR LIVETS SPEL.





Fri vers av c.l.ornberg
Läst 177 gånger
Publicerad 2007-06-29 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg