Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i kompulsiva tankekonvulsioner


Ditt livs klipp!

Du ser den ligga där
saxen

Du ser den klippa
känner den ofattbara smärtan
genom tiotusen känsloceller
genom smaklökar
aldrig mer beskt, salt, eller surt
framförallt inte sött
du ser blodet välla ur en mun
ett svartrött hål
i ett vilt flyende huvud
som stänker åt alla håll
du hör omänskliga skrik
ser ambulansen
sirener
döende genom livsfarlig trafik
ser akuten
slangar, kirurger, sjukhusljus
nedsövd genom långa timmar
du ser misslyckanden
av ändlös rehabilitering
ett utskämt liv i tystnad
elände på teckenspråk
livstidsdömd
till stum misär
format i handfigurer

Du ser den ligga där
saxen

Du lägger försiktigt ner den i rätt låda
och gör en mental notering




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 353 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-30 18:10



Bookmark and Share


  K*
mental notering .. älskar sådana uttryck! :)
2007-07-16

  Sofie Söderberg
så bra att saxen bara användes i fantasin ..
så att man ser konsekvenserna innan man ger sig på något som kan sluta illa.
jag gillar dikter som målar upp bilder och inte vecklar in sig allt för mycket i undangömda funderingar..
även om den här kanske har det..
men den var ändå ball !
x)
2007-07-04

  KonstigaKatter
\"mental notering\" - verkligen bra som uttryck samt som slut på din dikt. Glad att ha kommit på din sida:)
2007-07-01

    Bim
...ibland är ens egna tankar ens största fiender ,-och sim sal bim så är dom ens vänner.Hälsn.Bim
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand