Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill vara en hyena så att jag kan äta din ångest - från ditt livs kadaver - och med mitt hysteriska skratt skrämma lejonen på flykt.


På torget

Som en Saigaantilop

rör du dig över savannen

graciöst likt en balettdansös.

Vid vattenhålet väntar kajmanen

för att dra ner dig i sin håla -

även han slukar dig obarmhärtigt.

Solen värmer dina blottade ben

där gamarna flockar sig

för att få en smakbit.

Eller var du bara ett ansikte

som befann sig på torget

omgiven av gamar och lejon.

Beundrare som solade sig i din glans

och sakta förtärde dig likt en måltid

på savannen.




Fri vers av Lars Beermann
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-01 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann