Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen vill blisåhär ingen är född så det är något en del mot sunt förnuft blir


snålfalsk

den som med glupande varulvs mun
jagar penningen bygger ett revir
tror han är respekterad som det
bästa för alla dom andra
nertrampadejagen

än om han har sparat och
och levat längst i sin snålhet
det goda förträngt han spyr
galla på den svage sargar
honom med sin varulvskäft.

inte till någon han delar med sig
inte den minsta rest han blir din
låtsasvän han bygger upp sin falskhet
runt sitt jag, när han vaknar är det
försent alla är döda ångern kryper
över hans mur.

han svär över livet och förbannar sin själ
han som dyrkade mammon ingen han ju ville väl
tomheten hinner upp honom förtvivlad i sin
aska hannbränt sitt jag.

SUMMAN

den med inre goda skatter
fyller livet bäst .




Fri vers av aol
Läst 517 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-06-30 19:23



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
han blir din
låtsasvän han bygger upp sin falskhet
runt sitt jag, när han vaknar är det
försent alla är döda ångern kryper
över hans mur.

________________________
det är svårt upptäcka vem som är vem
men det är precis så.........och....mer
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-08-16

  Lilla My* VIP
Dumsnåla, giriga och att inte veta sitt eget bästa...jo, då de skymtar där ute! *Den som har mest saker när han dör vinner*...
inte...tack o lov:)
2007-11-13

    Bodil Sandberg
Nej ingen är väl född så här...som du också skriver - tragiskt när Mammon tar över livet och inte de inre sköntingen får rum längre!!!En gripande sanntext min vän!!!
2007-07-01

  Leif Furstedt
Ryser när jag läser, ett koncentrat av känslor. Fint när texten \"kryper över hans mur\" och väver ihop sanningen med en fin insikt. Starkt och vackert.
2007-07-01

  Lejonhjärtas poesi
Träffsäker skildring av den snålfalskes levnadsöde. Bra slutkläm -summa summarum - för visst är det så, fortsätt fylla livet!
2007-07-01

  Anna Nickolausson
Så sant, denna texten är bra och äkta berörande den ger liv till det vi annars försöker tysta ner, bra skrivet
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol