Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själavandring

I juniljus kväll
vandrar jag bland gravar

besöker dem
som inte står att finna

ger själen tid
bland dem som lämnat tiden


Vandrar bland gravar
för att minnas

minns att länka samman
vad som varit med idag

fast de inte finns kvar
för alltid en del av mig

genom deras död
är också jag något död

genom mitt liv
lever de ännu något


I juniljus kväll
vandrar jag bland gravar

vänjer mig vid tanken
att de nått fram

förbereder själen att en dag
även jag ska vila här




Fri vers av Bögen
Läst 1121 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2007-07-03 22:32



Bookmark and Share


  Eline.P
En dikt som boar sig i mitt hjärta med en självklarhet som om den hittat hem. Helt underbart skrivet! Bokmärker direkt.
2007-09-18

  Inkarasilas
En stillsam insikt, mycket vackert.
2007-09-18

  Gunwale VIP
\"genom deras död / är också jag något död\" Mycket fint!
2007-09-18

    Bodil Sandberg
Jag vet inte vad det är riktigt...men..jag får en klump i magen och blir på samma gång så konstigt glad!!!!.. dikten är rent ut sagt så j-a braaaaaaaaaaaaaa!!!Påverkar mig in i märgen!!!!Applåder!!!
2007-09-05

    Nattviol
\"döden är det sannaste
vi har\"
Cornelis om jag minns rätt..
i acceptans
över livets
sorgesamma
dans..
äh - man ska leva
tills man dör!

en fin text om saknad
i juniljus - en blomningens
tid utan de som gått före..
bevarar minnet av
själarna..
: )
2007-08-07

    eva m h
Eftertänksammma ord!
2007-07-28

  Horatius
Detta gillas verkligen. Kort och för mig riktigt berättande. Applåd
2007-07-24

  mia.här å nu
fint skrivet om
en del av livet
vi sällan pratar om
2007-07-19

  hellen
tycker om det här...allt! mycke bra!
2007-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Bögen