Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige - Söker Asyl

Karwan Mohammad

Bergstena 208


Jag kommer ifrån norra Irak (kurdiskt område) från en stad som heter Dahok och när jag kom till Sverige fick jag ett-års uppehållstillstånd och nu ser detta tillståndet sitt slut.

Jag ber Migrationsverket att ännu en gång ge mig ett uppehållstillstånd som gör att jag kan stanna kvar i Sverige – detta p.g.a. att jag trivs i detta land. Att detta även är ett land som förmodligen har den starkaste demokratin – jämfört med det landet jag var i innan d.v.s. Irak; där jag förlorat nästan alla och allt omkring mig, gör att jag helst vill göra mer än att bara sitta på min mage på en soffa framför tv:n och inte göra någonting.



Som sagt på grund av hur landet fungerar här ger det mig kraften att försöka assimilera mig i det svenska samhället och börja jobba så att jag med rätt hög sannolikhet kunna få hit min fru och mina barn.



Jag är en flykting på jakt efter ett bättre liv och om inte ni kan hjälpa mig vet jag inte vart jag ska ta vägen.
Antagligen får jag återvända till det land jag lärt mig att förakta och det blir säkert så att jag är tvungen att kriga för jihads och liknande, något jag helst inte vill.



Så några sista ord till er på migrationsverket: Jag vet att jag inte är den första som kommer hit till Sverige och söker tillstånd och varför ska jag vara något undantag jämfört med dem som avslagits att vara här?

Detta land är stort med mer än 9 miljoner invånare och om jag nu arbetar då blir vi ju en mer och vilket gör att landet förvisso går bättre och inte sämre.

Om jag nu inte får stanna så vill jag bara tacka för att jag fick ett års skydd från er, det är inte varje dag man barmhäntas från att bli mördad.







Med hälsningar Karwan Mohammad
02/07/96




Övriga genrer av The Third Poet
Läst 734 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-04 19:57



Bookmark and Share


  Josef Ahl
Att skriva en sån öm dikt till folk som jobbar på invandrareverket
är som att sy en sidenskjorta till kroppar som är vana att klä sig i säckväv !!!!!!!!
2008-08-22

  © anakreon VIP
En av världens starkaste demokratier, visst, men inte starkare än att den sänker skatter för välbeställda medborgare men inte ser sig ha råd att renovera en invandringspolitik som sedan länge ligger i spillror. Våra beslutsfattare behöver kamske vistas en tid i de länder människor flyr ifrån för att vägen till deras förnuft skall öppnas. Att hoppas på att vägen till deras hjärta skall öppnas är väl inte att räkna med...
2007-07-05

  Herbert
Ja det är ju lätt att komma hit om man \"vill sitta på min mage på en soffa framför tv:n och inte göra någonting.\"

Du har väldigt bra svenska!
2007-07-04
  > Nästa text
< Föregående

The Third Poet
The Third Poet