Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill ses i god dager

Vi vill ses i god dager.
Vem vill inte vara fager?
Vi vill vara som utan brist.
Vem vill vara haverist?
Stå där sjuk och mager.

Vi vill vara som de andra.
Vem vill inte frisk få vandra?
Vi vill vara mitt i livet.
Vem vill känna tvivlet?
När du själv dig klandra.

Varför svårt att acceptera?
De som inte fullt fungera.
Är det ångesten som dig rider?
Du som genom livet glider.
Kanske skulle du fundera?




Fri vers av c.l.ornberg
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-05 10:42



Bookmark and Share


  Patrik Valler
Gillar inte \"Vi vill vara som utan brist, Vem vill vara haverist?\" känns som det var ett nödrim. Själva raden \"Vi vill vara som utan brist\" känns väldigt ojämn då man istället för att följa den övriga rytmen sitter o tänker på grammatik och sammanhang.
Resten av dikten flyter på väl och jag gillar hur du knyter ihop de två första raderna i varje strof med sista raden i varje strof.
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg