Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnkläder

Idag älskar jag regnet
regn hela dagen
bra för magen ?
Det blir en OK att vila dag
mycket lättare när det regnar
Tittar ut genom fönstret
Ser alla människor som lider
Ser alla människor som strider
frisyren förändras, pressvecken försvinner
fläckar på kläderna, blöta och kylda
Det ser ut som om pesten har drabbat oss ?
men det kan inte stoppa mig
Tar på mig min rustning i framtidsmaterial
Tar på mig en icke-vattentät keps
sedan är jag redo att möta elementen
idag även kryddat med lite härlig storm
Oj vad livsbevakande
detta borde jag unna mig oftare
vinden friskar upp, regnet smeker mig, , kylan piggar upp
Snart går jag med ett konstant leende, först på läpparna sedan i hela ansiktet

Det är då jag SER striden,
VARFÖR ?
Har de missuppfattat allt ?
eller är det jag som har missuppfattat allt ?
De kämpar för fullt, med näbbar och klor, med paraplyer och stress
NEJ det är ingen missuppfattning
Det handlar om ett val
Ett livsval

en del kämpar med vattenfast smink
en del med spända ansikten och kroppar
Jag får se upp
så att jag inte hamnar mitt i stridens hetta
när någon av de mest ursinnigt kämpande
skulle kunna sticka ned mig, oavsiktligt, mitt i stridsyran
med sina spetsiga vapen som spretar åt alla håll och kanter
Helt ovetande om vad de verkligen kämpar mot
De kämpar ju mot sig själva och mot hela livet
Vad sorgligt
Hur kunde det bli så här
Kan de inte stanna upp ?
Har de inte tid att stanna upp ?
De kanske måste hinna med mycket ?

Inte ens hos de kastlösa och laglösa utanför rushuset, var det några glada miner idag
“bli aldrig stor” var raden som serverades till en liten pojke som gick förbi med sin mamma
“det blir bara ett helvete när du blir äldre”

under hela min vandring så mötte jag bara en enda riddare som kunde möta min blick
Det var riddare Silop
Då visste jag att det fanns fortsatt hopp
För livet på den sköna/gröna vatten planeten
Idag älskar jag med regnet
Mitt namn är
Regnar




Fri vers av lifeforce1
Läst 663 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-05 18:18



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Underbart! Må regnet strila, solen skina och månen sila över oss! Regnar... Absolut jätteskoj. Jag är inte väderspänd - för alla väder är spännande.
2007-07-06

  Ellan
Jag bara säger det, underbar text..
så sant, varför inte bara var i det hela..
regnet gör oss gott, om man vill och tänker till

ha en bra dag /Ellan
2007-07-05

  stella
Just det, inte mycket idé kämpa emot! Bara regn hos mig också...
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

lifeforce1
lifeforce1