Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vredens undantag



Det bor en vrede i mig,
en lurande ilska

oftast dold, ligger den
tillrättalagd mellan revben och hjärtsäck

Lagd i rätt läge
att kontrolleras, inte röjas


Med fridens sinnelag som måttstock
ilskan satt på undantag

men i mörka stunder
lämnar den dock sin undanskymda vrå,

likt syre sugs den upp i blod
pumpas, förgiftar min själ


Begäran om hämnd intar mig,
krav på återställelse

återställelse som aldrig
aldrig vore möjlig

Vreden tar över
förgiftar


Hjärtslag dunkar
adrenalinet driver mot hotande explosion

vill ut
kommer inte ut

vänds åter in
innan den åter

förpassas till sitt
undantag




Fri vers av Bögen
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-07 19:20



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Jag är på brutalt humör så därför klipper jag hej vilt! Det finns en styrka i den här men också något djupt läskigt med slutklämmen. Bort med husfriden, säger jag. Fast jag kanske kommer ångra mig... Jaja. Här följer det jag fastnade för mest.

Det bor en vrede
en lurande ilska

tillrättalagd mellan revben
och hjärtsäck

Lagd i läge
kontrolleras inte röjas

fridens sinnelag
en måttstock

men likt syre sugs den
upp i blod pumpas
begäran om hämnd

adrenalinet driver mot hot

explosion
vänds åter in
innan den åter

förpassas till
undantag
2007-07-07

    ej medlem längre
vreden som vänds inåt är ingen go vän...
Välpoetat om det svåra!
Applåd!
2007-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Bögen