Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släkten

Det hände något kul en månad före jul.
I novemberljusets bleka dager en pojk så grann och fager.
Såg dagens ljus på Malmö sjukhus.
Ett litet knytt som är helt nytt.

Släkten börjar nu bli stor den gror och gror.
Jag nu blivit morfar till det tredje och det ger en glädje.
Att få vara kedjans länk, ja detta ni betänk.
Är nåt stort och oerhört som nu släkten sammanfört.

Om fyran har vi nu fått bud, när vår natur den har bytt skrud.
Då skall det komma ett mänskobarn som vi väver in i våra släktgarn.
För blod är tjockare än vatten det vet t.o.m katten.
Så låt släktbanden knytas och låt er ej nu förtrytas.




Fri vers av c.l.ornberg
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg