Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
intill förväxling, intill förblandning lika ...


svart katt - vit katt

 
            

Beräknande är han,
och mycket målmedveten
Vet precis vad han vill
och ser till att få det
vilket kan ge upphov till
en del interna friktioner

Närvarande och mjukpälsad,
finurligt nästlar han sig in
i ditt hjärta, ditt hem, ditt liv

Lekfull är han,
egoistisk och sällskapsjuk
Hyser ingen som helst aversion
mot sängar, framförallt inte din

Äventyrlig är han,
ger sig ibland av
kommer alltid tillbaka
ibland helt oväntat efter lång tid

Högst personlig är han,
tvinnar sin egen livsstil
Kärleksfull är han och tillgiven,
han älskar att älska

Det finns inga hinder -
inte regn, inte hagel
ingen vind, flodvåg, eld
kommer hindra honom
från att förenas med föremålet
för hans outsläckliga åtrå,

 

 

 

 

dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Fri vers av sistermoon
Läst 590 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-10 20:16



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Jaaaa, jag flämtar såna jävla katter.
Mvh
/Kattfan.
2007-09-22

  ospray
ja attityden känns igen
min katt är dock röd =)
2007-08-26

  Carlita
ja de katterna finns det en del av, både hon- o hankatter!

snyggt, finurligt skriven text
2007-08-18

  stronza
såg en gång en film som hette svart katt- vit katt. Den var en av de bästa. Fastnade därför för titeln. Dikten var också välskriven.
2007-07-13

    Elin Sundström
Vacker och fantastiskt fin dikt! Jättefin med snyggt språk. bokmärker...
2007-07-10
  > Nästa text
< Föregående

sistermoon
sistermoon