Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är inte för många ett frivilligt val


horan

alla vet vem en hora är få känner hennes inre
glömd förvandlad till en varelse med särade ben
inget hopp , så hårda ögon, inget ljus
i hennes väg högar av lystna ensamma
torskar, knark sprit inga klängrosor
torsken vill vara horans baby
hos henne gråter han så ömkligt

spelade känslor tillverkade i ensamheten
bakom horans leende hon skakar av sig föraktet
som en oäkting hon sparar för sin längtan
att få nya vingar flyga över muren i återvändsgränden
lämna slem och smuts slippa stön och förnedring
hat och våld

hon byter skepnad nu hon lever som
en ängel hon får kärlek isin dröm hon
hjälper svaga alla älskar hennes ljuva
väsen hon vet spegelbilden hur alla masker
såg ,nu gömda men inom henne aldrig glömda.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 829 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2007-07-10 22:25



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
alla vet vem en hora är

-----------kanske bara män ?




2013-09-28

  Federico Romano
Den gillade jag! Något jag ej kan beskriva med ord, en känsla, kanske ett minne..
Federico.
2012-08-14

  Inkarasilas
- Torsken vill vara horans baby.
*vindar* Supertext, samhällsskildrare aol
2008-01-31

  VITRIOL
Verklighetsanknytande text som varmt vittnar om hennes liv. Bra motvikt till all romantik kring den prostituerade.
2007-09-24

  tjort
Otroligt bra och tänkvärd.
Keep it up.

katti
2007-09-02

  devilsangel
Så starkt beskrivet av en \"horas\" dystra liv...Tomt, kallt och förstört inuti...Sår som aldrig läker..Jättebra!!
2007-08-24

  Nina V A
högintressant, bra belysande perspektiv med formuleringar som river och sätter sig just där de ska, topp!
2007-08-03

  K*
\'horans baby\'


en text som tar tag :/
2007-08-03

    Maria Malm
En applåd för denna text. Gömd men aldrig glömd verklighet.
2007-07-26

  Leif Furstedt
En bra verklighetsbeskrivning, med ett lugn och en tydlighet i så få ord.
Bra gjort. /L
2007-07-25

  Lasseman VIP
En ledsam och kraftfull poesi som verkligen känns i själ och hjärta att läsa min vän!.. bra skrivet
2007-07-20

  Bjarne Nordbö
Tankvärd text, och lite sorgsen. Gillade.
2007-07-14

  Madjori
Stark dikt som belyser detta området på ett suveränt sätt med en smak av eftertanke..
2007-07-13

    Bodil Sandberg
Empati och människokärlek genomsyrar din dikt om den trasiga själens flykt i förändringens vindar - en varm applåd för din gripande lyrik!!!
2007-07-11
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol