Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varma händer




när rytande djup hotar
blixtrande vågor bländar och kräver
pressande svärta skrämmer och kväver

när du snubblar bakåt, utåt
stöter din fot mot stenen
och faller

när händerna famlar
desperat
sökande
...

och när ditt jag skriker:

- öppna då din mun!
och skrik ut din vånda



- be om hjälp!



så lär du:
när svartaste djupet hotar
finns hjälp

låt inte handen famla i tomhet
ensam
sträck upp den - och ropa!
- HJÄLP!
så blir du funnen
och hjälpt



de finns, de många händer, som tillsammans blir din räddning
de sträcks ut
mot dig

- Grip dem, ta emot...
Du klarar det!



... och din tacksamhet är djup...







Fri vers av Tina Q
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-12 18:36



Bookmark and Share


    Nike
vad glad jag blev när jag läste det här

en dikt om att söka hjälp
finna hjälp
och en beskrivning av den totala känslan av tacksamhet man känner

och utan att nämna GUD.. tackar för det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q