smidig?

eller

manipulerande?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

smidig?

eller

manipulerande?




Du kallar dig pragmatiker

 

 

 

 

stolt kallade du dig pragmatiker
deklarerade ständigt din ovilja fastna i principer
påpekade gärna vikten av smidighet

 

så socialt kompetent
så stort nätverk

när du tröttnade gick du

lämnade allt
utan ett ord

för dig var pragmatism att ta för sig utan att ta ansvar
för dig var den principfasthet du ratade synonym med trohet
för dig var smidighet att fly konflikter

din sociala kompetens tog du med dig
byggde nya relationer, nya nätverk

när du tröttnade gick du
igen

igen

och igen

 

du lever åter på toppen
omsvärmad

på toppen av berget av
utsugna, svikna, kränkta, krossade
förbrukade familjer, vänner och kontakter

 

du kallar dig smidig pragmatiker

*

jag kallar dig psykopat

 

 




Fri vers av Tina Q
Läst 626 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-03-21 00:18



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Ja sannerligen ter sig väl skillnaden hårfin när man ser till likheterna..allafall..enormt bra talande vass text
2009-06-13

  erkki
Att hitta eleganta ord och formuleringar som främjar ens självbild är förrädiskt. Naggar på både empati och omdöme. Hur mår denna person när all uppriktighet och omtanke runt omkring avslöjats och förbrukats?
2009-04-22

    MaryMo
Läste nånstans att många av de största ledarna i världen har psykopatiksa drag... Oupps.
Hur som helst är texten smidig och flyter på fint!
2009-04-04

  jordgubben
Snyggt! Du fångar mig som alltid:)
2009-04-04

  AjBi
Den här var otroligt mitt i prick, Tina! Jäklar vad bra du formulerat det. Såna är de... om och om igen...
2009-03-23

  glasbiten
Man skulle vilja sätta en etikett på dem, eller hur. *muttrar "jävla idioter"*

Bra infångade ordramar, bra klur, bra slut. Kan du inte få en spark på knäet också, nästa gång, innan han/hon/den/det lämnar allt och svärmar vidare över sorgstänkta mänskliga broar.
2009-03-23

  Måna N. Berger
Ja,och ett kalhygge är ett kalhygge, även om man kallar det föryngringsyta..
2009-03-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bra frågor och bra beskrivning i denna tankvärda text.
2009-03-21

  Syrsan
En insikt kan vara väldigt skiftande.. Det beror på vem som äger insikten egentligen..! Här har jag ingen svårighet att välja sida.
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q