Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerat av den ensamme varg som vandrat kring härnere




Vargens stjärnbild

 

Den lyckans stjärna som lyser

är inte hans

 

Ynkligt ylande

vandrar han vidare

i evig ensamhet

 

Nej, den glimmande stjärnan

faller inte för hans önskningar

 

Den glittrar kallt

över svartskuggad skogsstig

i frostnupet fjärran

 

Hårda, kristallklara, hånfulla gliringar

sårar fram hudlös känsla

skär själen i skivor

spröda, tunna, ömtåliga

nakna så ömmande sår

 

svärtad av andras skugga

bortfrusen

vandrar han vidare

för evigt ylande

i samma

ynkliga ensamhet

 

Nej, den lyckans stjärna som lyser

är inte hans

 

Hans är den ensammes

 

 

– den, som ingen vill se…

 

 




Fri vers av Tina Q
Läst 642 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-25 23:34



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Å, vad härligt att du är tillbaka! Har saknat dig så.
Och som Måna säger nedan om vargen - den söker sin flock. Här har du en flock som saknat dig väldeliga.
Stor och varm kram!

Snygg dikt om den icke-valda ensamhetens gissel.
2009-11-29

  Rosmarin
Tina verkligen jätteroligt att se dig här! Funderade senast igår på vart du tagit vägen.
2009-11-26

  Måna N. Berger
Ja välkommen åter Tina! Du har varit saknad här.
Vargen ylar av samma anledning som vi skriver, hans hjärta är överfullt av känslor, han vill uttrycka sig, kommunicera, och kanske finns det någon därute som lyssnar och svarar. Han söker sin flock.
2009-11-25

  Berit Robin Lagerholm VIP
Tina vackert alster om vargen men sorgligt i sprödhet och ensamhet.
Underbar ton och tecknade med varsam pensel som bara dina dikter kan vara.
Vargen har jag sett här i Skåne och det var en upplevelse. Vet du vad Tina, jag tror inte han är ensam för han har varit här i flera år nu.

Som sagt så glad att läsa dig igen och förlåt snabelfel i första inlägget, lagt ska det naturligtvis vara.
2009-11-25

  Berit Robin Lagerholm VIP
Hej vad glad jag blir.
Äntligen är du här igen vännen. Jag bara njuter och vet att nu väntar njutning.
Kommenterar din dikt gör jag senare när glädjesvall lakt sig.
Stora stora famnen till dig du efterlängtade.
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q