Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid livets middagstid


När knopparna brustit
färdigt,
när livet funnit form

med dagar
kommer känslan
att det som varit blir allt mer,
me’n det som kommer
ändar
fort


Högsommar bländar
med insikt,
utsikt med blickfång
mot höst

Det blir till synes inte
mycket
mer än så
här


När livet vill ändra riktning,
vill omvälvas, spira och gro:
Kan försommar återkallas,
kan världen
födas
på nytt?


Vad ska väl då ge vika
när längtan efter förlossning
tar tag?

Då bryter
perspektiven,
mot varandra

vandrar
i våndans natt

När slutligt själens värkar
värkat
ända fram,

öppnas nya vyer

ur rämnad horisont




Fri vers av Bögen
Läst 416 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-12 20:34



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
En insiktsfull och hoppingivande text sammanflätad till den vackraste poesi.
2007-07-13

  "Silver" VIP
Bra språk och ett underbart budskap. Det är definitivt hoppfullt när nya vyer öppnas ur rämnad horisont. Det är också effektfullt när den välkända bilden med de brustna knopparna tas ett steg längre ...
2007-07-12

  Bodil Sandberg VIP
Det här är snygtt!!!!Flyter på som ett strömmande högsommarregn - tycker mycket om den!!!
2007-07-12

  Rakel Lorner
Jag blev lite rädd först när jag läste:

När knopparna brustit
färdigt,
när livet funnit form

men så tar det en helt annan vändning, precis som livet kan göra.

När slutligt själens värkar
värkat
ända fram,
öppnas nya vyer
ur rämnad horisont

Gillar att horisonten känns så fin trots att den är rämnad.
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Bögen