Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... i betraktarens ögon...


Bakom

Du reser dig upp och går
framåt, bakom
vinklar

Du går tyst
som i andakt
mot ett mål, dolt för världen

Ett mörker som gör dig ensam
som avklär dig din kropp
och samtidigt

låter kroppens känslor driva
dig
i sökande efter
avlösning

Böjer knä på anvisad plats

I underkastelse
ger du dig hän,
bekänner dina mörkaste lustar
och lämnar över
kropp och själ
i nuets våld

Öppnar dig att ta emot
och ger åter
vad som länge bränt

i kroppens heta valv




Fri vers av Bögen
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-13 16:44



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Du tar poetiskt vackert fram något stort bakomliggande med dessa ord.
2007-07-23

  Rakel Lorner
Herregud, vad härligt i kroppens heta valv! Gillar de paralella associationsbanorna kring altaret och \"bend over baby!\" Ja, det var min lilla blyga tolkning. Det här är lysande poetiskt!
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Bögen