Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen finns i alla glitterögon, ibland behöver man bara titta lite till








På måndagskvällarna
kryper det myror
läng min kropp och
barnen med flytvästar på land,
fångar döda
fiskar med håvar av
glas.
Och spindeln spinner
nät av kaksmulor för
att fånga pessimisttanterna med
fräknar, som alltid
är fikasugna.
För spindeln vill
ju åt pojken utan skor som
är fast hos
pessimisttanterna föralltid,
eller i alla fall tills
någon drunknar inatt.
Och det dröjer nog
inte länge tills
någon gör det, för solen
kommer nästan precis
gå ner snart och
då blir det
bara mörkt inatt.
Och ingen av
flytvästbarnen har några
glitterögon som lyser utan
batterier.
Så det är lätt
att bara snubbla
till och falla i
vattnet med ett
magplask, så det
stänker tårar på min
sovande mage.
Och flytvästarna lär ju
spricka för det simmar
nålfiskar bland
sjögräsen.
Men snart släcker nog
våldtäktsflickorna lamp
kronorna och jag
lär somna med
för många fantasi
tankar som faktiskt
är helt sanna












Fri vers av Sagolik trollunge
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-07-18 00:06



Bookmark and Share


    ingentingflicka
Det verkar som om du också har blivit tagen av fantasin.
2007-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Sagolik trollunge
Sagolik trollunge