Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


Kvinnan och havet

Vi rörde oss närmare än bara nära,
glödande och drömmande,
och tyget rasade brinnande mot elden.
Sanden föll genom timglaset och gnistrande
blixtar av ljus yrde genom luften
när skratten dånade som åska mot gryningen.

Det stod en kvinna vid havet
och vinden fick hennes hår att sväva.
Hon stod där tyst och lyssnade,
hur vågorna störtade mot klipporna,
hur havet stormade
och flagor av ljus föll för hennes fötter.

Det blixtrade till som av stjärnor,
och gryningen tändes över havet,
dagen föddes långsamt mellan vågorna.

Och vi somnade, förlorade,
när vinden tog tag i det brinnande tyget
och bar det svävade ut
över havet.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 1154 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-07-19 21:05



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
dina ord berör o skapar vackra bilder i mitt inre!
2007-08-14

  Sofie Viktoria
Vilka bilder du målar upp! En kraftfull dikt!
2007-08-04

  albertina
Jag kännde mig väldigt levande när jag läser din underbara dikt. Som om det var jag som tyst stod och lyssnade hur vågorna störtade mot klippan. Fantastikt bra=)
2007-07-24

  katiana
Så vackert! Gillar ditt språk.
/Katiana
2007-07-21

  sachie
Lika gott och vackert som en god klunk vin.

Du målar en tavla med ord, och låter bilden tala.

^_^
2007-07-20

  Azerola
Mycket vacker åhh....ja den tilltalar väldigt.
Dessa ord du bringar fångar då mig i mitt
lilla hjärta. Tack för denna!
2007-07-19

  Malinosa
Gud så vacker! Du målar verkligen en levande tavla. Helt klart en 5-poängare!

Snyggt.
Stilfullt.
Sensuellt. //M
2007-07-19

  Jer
Första gången jag läste denna,
läste jag den högt. Uppmana alla
att göra detsamma.


Väldigt fin skriven dikt Henrik.
2007-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson