Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I smärta:


vill inte vara med



riv ut det här jävla hjärtat ur kroppen
tugga sönder det
ta den förbannade hjärnan
som arbetar och arbetar på tomgång
så hela kroppen vibrerar
ta den också
jag vill inte vara med längre


allt upprepar sig INTE
skruven dras åt i nya raffinerade turer
vad som fanns omintetgörs
vad som skulle bli är ett hångrin
och jag vill inte vara med
för det gör så inihelvete ont


gömmer mig längst inne i mig och morrar
drar upp överläppen
blottar huggtänderna: rör mig inte!
men jag vet
till en annan dag ska jag vara med
med mina tomma händer
rafsa ihop hjärtat och hjärnan i en icakasse

och lunka vidare




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 481 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-20 13:18



Bookmark and Share


    Bögen
Du beskriver smärtan på et bra sätt, sätter ord till det som annars ofta bara förblir ett hotfullt töcken...
Jag har också gjort ett sådant försök i min texte \"En söndagorgon\"...
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger