Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en dikt skriven på t-banan mellan t-centralen och Akalla


Åldersnojja




Gamla mormor hade alltid rätt,
satt vid spisen och berättade historier,
alltid lika vis och vi lyssnade.

Idag är det fult att bli gammal,
du tillhör en stor grupp i samhället
som ingen någonsin lyssnar på.
Läkarna förlänger ditt liv med år
så du inte kan ta hand om dig själv,
hamnar på hemmet och får liggsår.

Är det konstigt att antirynkkrämer säljer?
Vem vill bli gammal i detta samhälle?
Åldersnojjan är här för att stanna
tills samhället omvärderat de äldre.




Fri vers av Anna H
Läst 360 gånger
Publicerad 2004-02-20 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H