Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text som jag skrev under 2005. Återpublicerar nu en del gamla som tagits bort för länge sedan. Dels för att de berättar om vad jag kände då och hur jag är som person.


Livets Palett




Livets palett
Grått,
Ensamhetens färg,

Övergiven i olycka
Värker efter hugget av kniven som mitt hjärta stycka
Kärlek, tro, hopp och svek
Hörde någon att jag ens skrek?
Krossade drömmar
Ett brustet hjärta som ömmar
”Jag älskar dig” hit och dit
Var de någon som ens menade ett skit?
Mitt liv föll, bit för bit
Min gråa tillvaro var ett faktum

Svart,
Hatets mörka färg,

Se sig själv i spegeln och känna blodet koka
Titta på rakbladet som mitt liv ville hota
Drömma om en hetsig och kall död
De va så alla min önskningar löd
Inget fanns kvar att hämta
I mitt öra hördes döden flämta
Fullmåne, becksvart och vargen yla
Denna ständiga och ensamma ack så hårda bitande kyla
Allt var svart

Blått,
sorgens förståndiga färg,

Vakna en dag
Såg mig i spegeln och insåg ”de här är jag”
Ensamheten och tomheten som klamrats fast i hjärtat fanns dock kvar
Ensam, sorgsen, frusen utan svar
Solen lyste men dagen var svart
Klockan gick men ledde ingen vart
Alltid samma sak
Ensamheten gjorde mig till ett labilt vrak

Grönt,
Min färg,

Vänner omkring mig
Men ingen som kan hålla om mig
Gymmet som motiverar
Mig själv som presterar
Men ett ensamt och trasigt hjärta
Känner trots allt bara smärta
Ett nytt jag
Nya hårda tag
Men mörk är varje dag
För ensam är svag

Rosa,
Hennes färg,

En regnbåge i den mörkaste natt
En ängel med ett ljuvt och behagligt skratt
Ett blåbär
Med hjälp av regnbågens alla färger mitt liv skänker och klär
Ett blåbär
Underbar, fantastisk, otrolig, vacker, söt, fin, obeskrivlig hon är
Mitt hjärtas upplevelser och tragedi
En rörelse, en smekning lik vinden och allt är borta med hjälp av hennes magi

Röd,
Kärlek
Våran färg,

Jag älskar dig
Du är mitt liv, du är allt för mig
Älskar din ljuva röst
Din kärlek pumpas i mitt hjärta som bankar för dig i mitt bröst
I dina ögon så finns kärlekens oändlighet
Med dig så existerar inte varken tomhet eller ensamhet
Olyckan, det förflutna ligger bakom mig
Lyckan, Nuet och framtiden ser jag med dig
Mitt blåbär
Du ska veta att jag aldrig tidigare varit såhär himla kär






Fri vers av Nicklas VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-26 17:05



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Kan inte säga det bättre än Angeliqa..
Underbar! :-)
2007-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP