Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var på min svärfars begravning idag, därav denna text...


Angående min begravning om jag kunde närvara


bränn mig och sprid mig
för himlens vindar när jag är död
strö min aska i havet
låt mig virvla fritt över vågskummet

- men ett skulle jag sakna
vid min begravning
bärarna!

högtidliga svartklädda män
som bugar för min kista
och sedan lyfter mig varsamt
bär mig på sina axlar

det skulle jag vilja ha
och en dov trummas dunkande
hjärtslag




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 744 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-26 20:34



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Ja, att bli buren en sista gång. Onekligen skilda varianter av bärande om man väljer aska eller sammansatt kropp. Per
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger