Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lars Forssell avled i går den 26 juli. Förlåt min hastiga, hafsiga hyllning, och de flesta orden i bukettten har jag stulit!


Död poet, levande poet!

så snurra min jord
och säg vad ni vill
men det är skönt att finnas till

en chanson
för Lars Forssell
Jack Uppskäraren min vän
för det är skönt att finnas till


\"Vad du än må säga
om trolösheten och sveket
står det en ek mitt i världen
trofast
........
Det är som trädet stod i ditt hjärta
Det brusar lugnt i dess krona
och flöjten ljuder
och ugglans öga är gult som en sol.\"

-------------

\"Men där du halkar och faller
där slår en brandgul låga ut
och antänder dig
så du kastar ett sken av smärta

Så blir du en fyr för vägfarande
som förgås av trötthet
innan du helt förkolnar i dig!\"

Citaten ur Lars Forssell \"Det möjliga\" 1974




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 487 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-27 00:05



Bookmark and Share


  Antropofagen
Ja, vi ska alla den vägen lalla. Tack Lars och Tack Morgana. Tack för alla ord insana!
2007-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger