Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din mamma...



Din mamma skrattade
när hon berättade att du
som liten parvel
brukade fånga flugor
hålla dem mellan vänstra handens pekfinger och tumme
och med högra pincettgreppet
rycka vingarna av dem

Din mamma skrattade
när hon berättade
hur skojigt du tyckte att det var
att sitta och titta på
medan de vinglade och ramlade och sakta dog
på köksbordets gulrutiga vaxduk
framför dig

*

Din mamma skrattade
när hon berättade att du
som liten pojke
brukade fånga nattflyn och mal
hålla dem försiktigt i ena handen
tända ett stearinljus med den andra
och kasta dem
mot lågan

Din mamma skrattade
när hon berättade
att du var så otålig
så du inte orkade vänta
att de själva skulle flyga mot ljuset
och bränna sig
till döds
utan ville se
genast

*

Din mamma
berättade för mig
att det var många många döda djur
som hon hade fått städa undan
efter dig

Hon skrattade inte
när hon berättade
om undulaten
du hade brutit vingarna på

och sedan lagt
i kattens matskål

*

Din mamma grät
när hon talade om
att du matat hennes hund
med råttgift

*

Din mamma dog
när domen
mot dig
föll





för mordet





på mig









Fri vers av Tina Q
Läst 527 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-28 21:38



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
stegen som blir längre och längre tills man går vilse - stegen på stegen till helvetet byggt av ord som fastnar direkt
2009-11-26

  Vildaste
mkt bra text,
den får mig att stanna upp och tänka till/vilda
2009-03-01

  Rosmarin
vad bra du bygger upp den här! Just det att föräldrar inte ser konskevenserna av små busstreck \"se pojkar\" och vad som kan stegras om man inte ser barnet i tid.

Tänk på grabbar som begår gruppvåldtäkter i tonåren på fester. Är det inte vissa av dom som INTE skulle gjort detta om föräldrarna inte hade översett med deras bråk tidigare, sagt att \"ja men det är ju pojkar bla bla bla\" när de kränkte/mobbade klassakmrater t ex.
2007-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q