Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även i denna text så är "du" ingen speciell person. Det kan vara vem som helst, min framtida ändock okända kärlek.

Tankarna bildades efter inspiration från Unique Angelique!




Kärleken är ett spel

 

 

 

 

kärleken är ingen lek
det är ett spel
alla börjar vi som nybörjare
utan en aning om vilka regler som gäller

det finns inga skrivna lagar
men utifrån vilka vi är
våra värderingar och vår moral
så bestämmer vi oss för våra egna oskrivna lagar

kärlek innebär så mycket
Lycka
Sorg
Skratt
Tårar
Smärta
Njutning


det är så otroligt svårt att vinna i kärleken
så man får hålla sina kort hårt
syna alla bluffar noga
för att sedan ta ett beslut
då man riskera att förlora potten
- sitt hjärta

samtidigt som man även tar chansen
att bli den man drömt om att få bli
chansen att vinna potten
- ditt hjärta


och jag måste nog vara värdelös i kärlek
för jag vinner aldrig
turen är alltid mot mig
vinden vänder alltid när jag pissar
en ständig motvind vakar över mig

men jag låter mig inte skrämmas
- aldrig!
jag fortsätter att syna era bluffar
ni kan besegra mig gång efter gång
men aldrig ger jag upp!

kärleken är ett spel
där man satsar sitt hjärta
för att kanske vinna någon annans

kärlek är att ge och ta

så nu synar jag din bluff
för jag har sett att du sitter på potten
med våra hjärtan på spel
så kan vi inte förlora

så gör jag mitt drag

- All in!

vinner jag dig


så blir jag rikast på denna jord!




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-29 02:21



Bookmark and Share


    Casca
Bra skrivet - jag resonerar likadant...
2007-08-07

  Magica VIP
fina tankar...men är kärleken verkligen värd att eftersträva till vilket pris som helst? jag tror att för att vara sant lycklig med någon annan så måste man vara lycklig själv först, annars är det nog sant svårt att fullt ge, i rädsla att bli sårad å det är då det gång på gång inte fungerar, iaf har jag kommit fram till det nu...
2007-08-06

    ingvar VIP
Hej Nicklas! En driven och bra text. Det är nog många som upplever att \"en ständig motgång vakar över mig\". Men det kan hända ibland att man erfar att motgången är bruten, även om detta kanske händer mer sällan! Tillönskar framgånhg!
Ingvar
2007-07-31

  FÖRBJUDENKÄRLEK
bra skrivet !
2007-07-31

  AneLa
sköna metaforer ;D
2007-07-31

  Tildus
Bra!
2007-07-31

  Stjärnöga
Gillar den mycket!

Den är fyndig, rolig och underfundigt skriven.

Jättebra! :-)
2007-07-31

    Amoreboy
mycket roligt att läsa!
2007-07-30

    EllenCalmira
gillas mycket!
2007-07-30

  Heartland
precis vad jag gått å tänk på, försökte få ner det på papper, men fick bara fram \"hur mycket måste man förlora, för att vinna?\" skulle kanske passa in här. men som sagt, härligt skrivet :)
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP