Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handlar inte heller denna gång om någon speciell, tyvärr (tycker jag! heh)

Aja, drömma kan man iallafall.




En riddare från en svunnen tid

 

 

jag har aldrig varit så mycket för hästar
men kanske man skulle skaffa sig en
ni vet, en sån där vit springare
armera mig med svärd och skinande rustning


och med min lans i ett hårt grepp
skulle jag storma den ondskefulla borgen
som med sitt mörker håller dig fången


jag skulle dräpa den eldsprutande draken
ta dig från din mörka vardag
där du känt dig så ensam och övergiven så länge
jag vill visa dig att ditt liv har mening
ty du är meningen med mitt liv


ditt namn är ej törnrosa
och borgen som håller dig fången
omges inte av törnbuskar och skog
ty där finns enbart slentrian och mörker
och du har heller inte sovit i en evighet
nej, du har varit vaken i en evighet
där ditt hjärta sovit i olika nyanser av grått
i din lilla lägenhet mitt i stan


ta bara min hand så skall du aldrig vara ensam igen
rid iväg med mig mot horisonten
där solen badar i havet
och låt mig älska med dig ömt och kärleksfullt
medan solens ljus helar dina sår
från allt det mörka

jag är mannen som är villig att kämpa för hjärta
jag ska bli hjälten du drömmer om
likt en riddare från en svunnan tid
skall jag rädda dig
ta dig till mitt slott
långt, långt bort

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 631 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-29 18:41



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Andlöst vacker!
2007-08-04

    ingvar VIP
Bravo! Mycket fin dikt, inte minst texten \"du har varit vaken i en evighet\" \"där ditt hjärta sovit i olika nyanser i grått\". Berömvärt!
Ingvar
2007-07-31

    EllenCalmira
realism och romantik om en
riddare som räddar
2007-07-30

  Marita Persson
Tycker om dikten, den var riktigt bra (men det heter \"medan\" inte \"medans\", men det var också det enda jag fann att \"anmärka\" på) Du låter fantasin få fritt spelrum in i sagans värld, parallellt med verkligheten, bra flyt, bra skrivet!!
2007-07-29

    ellva
Du behöver ingen springare - inget svärd - med den här poesin kommer du finna den du söker! Mycket fin!
2007-07-29

  Suzan
Väldigt väldigt söt... och jag tror inte du har några problem med att hitta en Prinsessa som kan fylla den där platsen heller, tjejer är suckers för romantiker vet du;)
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP