Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om kärlek och om sommarn, som svek


Viska din hud mot min

Viska din hud mot min,
det finnes ju ingen som du.
Detta har sagts i mångtusende år
och jag säger det till dig nu.
Glöm sommarn, som svek oss i år,
glöm blåsten i regntung dag,
och torka från kinden din tår,
ty här är ju du, här är jag.

Viska din hud mot min,
det finnes ju ingen som du,
den dag, då livet känns stort och helt
och då livet har gått itu.
Din famn ger mig lugn, ger mig frid,
din hand på min panna är sval.
Det finnes ej rum eller tid,
det gives ej tystnad, ej tal.

Viska din hud mot min
och sommaren åter är här.
Ty vädrets makter får giva sig av,
då du kommer min själ så när.
Se solen, känn värmen på nytt,
och blomman som doftar, min vän!
Ty kölden och regnet har flytt,
och livet är möjligt igen.

Ingvar





Fri vers av ingvar VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-30 02:30



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Tack för de stående ovationerna. Utan inspiration (ovanifrån?!) skulle det nog bli platt fall. Till Dig vågar jag skriva: Soli Deo Gloria!
Även om jag principiellt är emot allt onödigt svärande: tycker Du, som kristen, att det finns tillfällen, då någrta \"fula ord\" fakyiskt är adekvata i en dikt? Själv gör jag det. Men bort med allt vad \"förbannad\" och dylikt heter. Sådant är en landsplåga!
Kram. Ingvar
2007-08-01

    Bodil Sandberg
Stående ovationer för denna fantastiskt fina dikt!!!!
2007-08-01

  "Silver" VIP
Titeln är underbar och det finns en melodi i ditt sätt att skriva. Jag vill läsa mer av dig.
2007-08-01

    Nicklas VIP
Otroligt vackert om kärleken!
Med rim utav världsklass!

Bravo!
2007-08-01

  Lillasyster F
Vacker kärleksdikt.
Det är roligt att läsa någon som har sådan takt- och rimkänsla som du.
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP