Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingmar Bergman, mästerregissören, avled i dag, Många med mig känner sorg. En av Sveriges största personligheter är död. Jag tillägnar honom en liten sång och önskar att han ska få vila i frid. Tack för allt Du gav oss!


Sommarvisa - tillägnad Ingmar Bergman

Nu gassar solen varm och trind,
nu är det sköna dagar,
nu smeker vinden ömt din kind,
nu doftar äng och hagar.
Nu är det tid för lek och skratt,
för glädje och för gamman.
Så följ mig ut i sommarnatt,
och låt oss vandra samman.

Ja, gläds i sommarns sköna tid,
gå barfota i lunden,
där varje blomma lyser blid,
och fånga dagen, stunden.
En kort sekund, och allt är slut
och regnets skurar falla.
Kom, gå med mig i sommarn ut,
förrn dagarna blir kalla.

Ja, låt oss ut i sommarn gå,
dit äng och hagar lysa,
att sköna blomster hälsa på.
tids nog så får vi frysa.
Så räck mig nu din hand, min vän,
följ mig till gröna rummen.
Där varje lilja blommar än,
och vinden är så ljummen.

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-30 17:54



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
En vacker hylning
Med mjuk skir poesi
2007-09-20

  Therés
tycker om! Bokmärkt!
2007-08-08

  Joanskij
en vacker dikt, som jag tackar för vår sorg...
2007-08-01

  Lillasyster F
Och en liten melodi till denna så har vi ännu en visa att sjunga om sommaren. Fin i takt och rim, underbar läsning.
Ingmar Bergman ler nog i sin himmel.
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP