Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt jobb, på ett ungefär.


Kärlekens budbärare

 

 

 

ännu en kväll som börjas på cykeln
då han rullar ner för mördarbacken
så som den så fint kallas

förbi VL där hans far arbetar
ända fram till postterminalen
där han själv arbetar varje natt denna sommar

samma gamla veva
dag in och dag ut

samling vid kontoret kl 22.30 på pricken
skratta åt något dåligt skämt
nicka på huvudet och ta emot order

"Nicklas.. hmm få se.. ja du ska sorta Örebro stora första passet, sedan kör du Västerås klumpen andra, och om de behövs så får du hjälpa till med Eskilstuna också, vi får se."

vilken överraskning
de var liksom två av tre saker som går att göra

han står där och kallpratar med någon
låtsas vara intresserad
för inte vill han verka tråkig
han vill ju inte vara oförskämd eller taskig

men mitt i all tristess
så stannar han upp
då han ser ett kärleksbrev i hans hand
han ler lite för sig själv i smyg

tänker på hur den person som imorgon öppnar detta
undrar hur de känns
för han minns inte riktigt

men det lilla brevet fick honom att tänka om
fick honom att känna sig lite bättre
för även om hans liv är slentrian
så har han kanske ett fint yrke ändå

som kärlekens budbärare

han hoppas bara att han en dag ser sitt namn
på ett kärleksbrev

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-30 21:18



Bookmark and Share


  Atena
gud vad fint skrivet.. :)
2007-07-31

  thyra
Fin vardagberörande poesi!
2007-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP