Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några små tips till dig, som kanske inte kommer på vad du ska skriva om


Säg, varför skriver du inte?

Säg, varför skriver du inte,
det fattar jag verkligen inte.
Skriv om bussen och om byssan lull,
om Gud och om gator av gull,
om löften, om tro och om svek,
om kärlek, om lust och om lek,
om lyckan, som gick uti kras,
om blommor, satta i vas,
om livet och om tidens gång,
om vin, kvinnor och sång,
om krig och självmördarattack,
om hustrun, som äntligen stack,
om nåd och om nöd och om död,
om en klänning så lysande röd,
om barnet, som bor uti stan,
om änglar, demoner och fan,
om din granne, som ofta är full,
om en flatbottnad liten kastrull,
om vårar och dårar och skit,
om att irra än hit och än dit,
om vinden, som blåser så kallt,
om ett mål och en mening i allt,
om en flicka med glass i en strut
om livet, som en gång tar slut.
Så varför skriver du inte,
det fattar jag verkligen inte.

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 999 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-31 10:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja skriva skriv....helt underbar blandning som ändå utgör ett helt.
2007-08-18

  Cicki
Härlig text. Kanske kan inspirera några fler till att skriva :)
2007-08-18

  Markattan
Härligt rimmat med både humor och allvar att läsa mellan raderna.
2007-08-08

    Bodil Sandberg
Jo du...inte lider du nån nöd vad gäller att skriva allafall...här skriftas det så man hisnar..helt underbart att ta del av!!!!
2007-08-01

  "Silver" VIP
Oj oj oj, vad ska man säga? Denna lyrik älskar jag och favoritraderna är desamma som lyfts fram av Lillasyster F.

Massor av idéer och uppslag, dessutom melodiskt välrimmade på det skickligaste sätt. Bokmärkt favorit.
2007-08-01

  Lillasyster F
Underbar! Helt enkelt underbar!
Nu skall du veta att jag inte ofta skrattar när jag läser dikter, men här fanns ett parti som föll min humor i smaken, nämligen:

\" om barnet, som bor uti stan,
om änglar, demoner och fan,
om din granne, som ofta är full,
om en flatbottnad liten kastrull,\"

Och jag håller med dig, man kan finna inspiration i de flesta ting och företeelser, så varför är det inte fler som skriver?

Bra, bokmärkt, applåd och favorit!
2007-07-31

    Oprofessionell
alltså den här är ju väldigt snitsig eller vad man ska säga. men ändå, även fast man har inspirationen så är det svårt ibland att sätta ord på det man känner - vilket resulterar i att man kanske inte skriver något trots att man har allt inom sig som bara försöker hitta sig ett sätt att uttrycka sig på
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP